Бизнис вести

Потписан Меморандум о сарадњи Научно-технолошког центра НИС-а и „Транснафте“

23.03.2023.

Представници Научно-технолошког центра НИС-а и Акционарског друштва за транспорт нафте нафтоводима и транспорт нафте продуктоводима “Транснафта“ потписали су Меморандум о пословно-техничкој сарадњи.

У име НТЦ-а споразум је потписао Леонид Стулов, директор Научно-технолошког центра, а у име „Транснафте“ др Богдан Кузмановић, в.д. директора тог Друштва.

Током потписивања Меморандума заједнички је оцењено да НТЦ НИС-а може да пружи широк спектар услуга неопходних за развој „Транснафте“ у пословима изградње нафтовода и продуктовода, у којима Департман за пројектовање инфраструктуре НТЦ-а има вишедеценијско искуство.

НТЦ је зависно друштво НИС-а, са око 400 запослених, чији је основни задатак научно-технолошко праћење делатности компаније и обезбеђење иновација у оквиру подршке њеном пословању.

Поред стручности запослених, опремљеност, професионалност и иновативност су важни кораци који омогућавају остварење циља НТЦ-а, а то је снабдевање знањем и подацима као главним инпутом за даљи развој бизниса. Ове вредности обезбедиле су компанији сарадњу са бројним домаћим и међународним образовним институцијама, као и са престижним међународним компанијама као што су „Schlumberger“, „Halliburton“,  „Парадигм“.

У саставу Научно-технолошког центра такође раде две лабораторије: лабораторија Upstream, која се бави анализама језгара, флуида и стена што чини основу за поуздану процену резерви нафте и гаса и лабораторија Downstreaм, која пружа услуге испитивања квалитета током целог процеса производње нафте и рафинеријске прераде.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*