Култура

Уџбеник руског језика „Ни пуха ни пера!“ – користан садржај и врхунске илустрације

29.06.2021

Изложба илустрација из уџбеника руског језика „Ни пуха ни пера!“ отворена је данас у Културној станици „Свилара“ у Новом Саду. Аутор изложбе је професор Милета Поштић са новосадске Академије уметности. Уједно била је ово прилика да се присутни упознају са „Ни пуха ни пера!“, јединственим уџбеником руског језика за одрасле, чије је издавање подржала компанија НИС и који је слободан за преузимање на сајту компаније.

„Данашњи догађај представља наставак изузетно лепе сарадње са компанијом НИС, која је поред издавања поменутог уџбеника, пружила подршку образовању опремањем школа на територији Новог Сада“, рекао је Радован Ковачевић, начелник градске управе за образовање у Новом Саду, док је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а изразио захвалност тиму који је учествовао у изради уџбеника.

„Свако ко отвори овај уџбеник може видети да у његову израду аутори нису уложили само своје знање, већ и целу своју душу. Израда наравно није била једноставна, наилазили смо на различите потешкоће, међутим уз помоћ тимског рада успели смо да постигнемо најбољи резултат“, навео је Смирнов.

Мирољуб Милинчић, директор Центра руског географског друштва у Србији је рекао да је уџбеник промовисан од Санкт Петерсбурга до Москве, али и широм Србије, док је Синиша Бокан, декан Академије уметности, подсетио да је у раду на уџбенику дошло до синергије између образовних институција и НИС-а. Милета Поштић, аутор илустрација је говорио о инспирацији која је била подстакнута руском културом.

Уџбеник за руски језик „Ни пуха, ни пера!“ издао је Центар Руског географског друштва у Србији, уз подршку компаније НИС. У његовој изради учествовали су професори Филозофског факултета и Академије уметности Универзитета у Новом Саду, Филолошког факултета Универзитета у Београду и новосадских гимназија „Јован Јовановић Змај“ и „Лаза Костић“. Лектуру је урадио Институт Пушкин у Москви. Уџбеник је намењен одраслима и студентима, за брзо савладавање почетног нивоа руског језика.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd