Заједница

Уз подршку НИС-а Дом здравља Кањижа добио нову медицинску опрему

19.07.2023.

Желећи да допринесе унапређењу услова у здравственим установама које се баве репродуктивним здрављем у нашој земљи, компанија НИС подржала је набавку савремене опреме за Дом здравља у Кањижи.

Дом здравља Кањижа добио је модерну медицинску опрему у вредности од пет милиона динара, која ће не само олакшати рад здравствених радника, већ и повећати број прегледа пацијената за чак 70%. Набавком савременог ултразвучног апарата са две сонде, два ЦТГ апарата, али и два електрична гинеколошка стола прилагођена и за особе са инвалидитетом, омогућен је комплетнији и квалитетнији преглед свих жена, а нарочито трудница. Такође, број ЦТГ прегледа трудница повећан је за 50%, чиме је свеукупно унапређена ефикасност превентивних и дијагностичких прегледа за становнике  општине Кањижа.

Овај пројекат реализован је путем друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, који је компанија прошле године спровела под слоганом „Да се нове наде роде“ са циљем да се пружи допринос националном приоритету – унапређењу репродуктивног здравља и повећању наталитета.

Председник општине Кањижа, Роберт Фејстамер нагласио је значај подршке компаније НИС и навео како му је изузетно драго да сваке године имају заједнички циљ, као и заједничке пројекте. „Јако ми је драго да је свака година нова иновација и заиста сваке године добијемо веома значајне пројекте и подршку“, рекао је Фејстамер.

Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат компаније НИС, захвалио је на могућности да НИС помогне општини Кањижа и њеним грађанима. „Драго нам је да је ово већ 98. пројекат који смо подржали у Кањижи и наставићемо са подршком овој општини“, истакао је Бореновић овом приликом.

Др Каролина Ђолаи, директорка Дома здравља Кањижа, истакла је значај донације. „Ови апарати су нови за нас и значајано ће побољшати гинеколошку здравствену заштиту у Кањижи“, казала је Ђолаи.

„Заједници заједно“, водећи програм друштвене одговорности компаније НИС, ове године обележава јубилеј –  15 година постојања. Спроводи се у 13 партнерских градова и општина широм Србије у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности. Ове године, НИС ће у оквиру програма „Заједници заједно“ уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Такође,  средства ће бити усмерена и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд