Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu

Predstavljamo vam Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu tokom koje je naša kompanija nastavila da pruža snažan doprinos osnovnim principima održivog razvoja: ekonomskom napretku, razvoju ljudskih resursa, zaštiti životne sredine i podršci zajednici.

U pitanju je 13. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju kompanije NIS, objavljen pod simboličnim sloganom “Naša održiva zajednica”, kojim kompanija nastavlja da neguje tradiciju transparentnog i sveobuhvatnog izveštavanja svih zainteresovanih strana o aktivnostima, projektima i dostignućima u oblasti održivog razvoja.

Uvodna reč generalnog direktora NIS a.d. Novi Sad

Kiril Tjurdenjev o održivom razvoju

SAZNAJ VIŠE
 • NIS Grupa – kratko o našoj kompaniji:

  NIS Grupa je jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi, čije su osnovne delatnosti istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i prirodnog gasa, promet širokog asortimana naftnih i gasnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti energetike i petrohemije.

  Sedište NIS a.d. Novi Sad je u ulici Narodnog fronta broj 12, Poslovni centar Novi Sad, Republika Srbija, dok su predstavništva i zavisna društva otvorena u zemlji, ali i u susednim državama (Bosna i Hercegovina, Rumunija i Bugarska), i u Angoli. Najvažniji resurs NIS Grupe čini tim od više od 11.000 zaposlenih.

  Cilj NIS-a je da u izazovnim makroekonomskim okolnostima obezbedi nove vrednosti za zaposlene i zajednicu u kojoj posluje, za svoje akcionare, kao i da doprinese energetskoj stabilnosti na tržištima na kojima posluje.

  Pored poslovnih aktivnosti, NIS kontinuirano realizuje i brojne društveno odgovorne projekte, čiji je cilj da se unapredi život svih građana i zajednice u kojoj Grupa posluje. Aktivnosti u ovoj oblasti posebno su usmerene na mlade ljude, kao nosioce budućeg razvoja.

  NIS Grupa je posvećena unapređenju zaštite životne sredine i izdvaja značajna sredstva za realizaciju ekoloških projekata. U oblasti bezbednosti na radu cilj NIS-a su radni procesi bez povreda zaposlenih i bez štetnih uticaja na životnu sredinu.

Održivi razvoj u brojkama

13.
13.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a

360
360

miliona dinara investirano u društveno odgovorne projekte i podršku profesionalnom sportu

40
40

zdravstvenih ustanova podržano u okviru kampanje „Da se nove nade rode“

315
315

miliona dinara investirano u ekološke projekte

13.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a

360

miliona dinara investirano u društveno odgovorne projekte i podršku profesionalnom sportu

40

zdravstvenih ustanova podržano u okviru kampanje „Da se nove nade rode“

315

miliona dinara investirano u ekološke projekte

Misija i vizija

Nepromenjiva načela koja nas menjaju na bolje

SAZNAJ VIŠE

Naše vrednosti

Vođeni našim vrednostima, nastavljamo da zajedničkim snagama kreiramo Budućnost na delu

SAZNAJ VIŠE

Odgovornost u poslovanju

Fokus NIS-a u 2022. godini bio je na očuvanju zdravlja zaposlenih, saradnika i potrošača

SAZNAJ VIŠE